U Kovinu sa evidencije skinuto 273 nezaposlenih lica

Bez autora
Apr 22 2012

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u petak je u Kovinu, sa predsednikom ove opštine Slavkom Brankovićem, predao poslodavcima ugovore u zapošljavanju, u okviru programa podrške aktivnom zapošljavanju ovog sekretarijata i pokrajinske Vlade.Za ugovore o zapošljavanju petnaest pripravnika i obavljanje stručne prakse izdvojeno je 6,5 miliona dinara, od kojih je 2,9 obezbedio Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

U Kovinu sa evidencije skinuta 273 nezaposlena licaPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u petak je u Kovinu, sa predsednikom ove opštine Slavkom Brankovićem, predao poslodavcima ugovore u zapošljavanju, u okviru programa podrške aktivnom zapošljavanju ovog sekretarijata i pokrajinske Vlade.

Za ugovore o zapošljavanju petnaest pripravnika i obavljanje stručne prakse izdvojeno je 6,5 miliona dinara, od kojih je 2,9 obezbedio Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Na javnim radovima u ovoj opštini biće angažovano 56 nezaposlenih, što je trostruko više u odnosu na prethodnu 2011. godinu.

Ovaj projekat vredan je 5,9 miliona dinara a takođe je ostvaren u saradnji sa Vladom Vojvodine i Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova koji je izdvojio 2,9 miliona, dok je preostalih tri obezbedila opština Kovin. Stručna praksa, kao deo strategije u borbi za nova radna mesta, biće organizovana u organima uprave, Domu zdravlja i JKP.

U Kovinu je sa evidencije skinuto 273 nezaposlena lica, a do kraja godine za podršku zapošljavanju opština će izdvojiti još 1,5 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik